Companiile din software platesc mai bine, dar telecom-ul are pachete de beneficii mai competitive

Conform studiului salarial realizat de Brainspotting in luna ianuarie pe 600 de respondenti cu experienta in domeniul IT&C, cele mai mari salarii din IT&C se gasesc in companii care fac dezvoltare de software. Pe de alta parte, companiile din telecom compenseaza prin oferirea un pachet de beneficii mai complex.

Pe langa nivelul de experienta, s-a luat in considerare si tipul de companie in care angajatii lucreaza. Pentru Bucuresti, se observa o asemanare intre nivelurile salariale pe nivelul de experienta 2-4 ani, salariile din companiile de dezvoltare software fiind totusi cu aproximativ 6-7% mai mari decat cele din alte companii. Totusi, tendinta este de apropiere a nivelurilor salariale din companiile de dezvoltare software si cele de telecom, pe masura cresterii in experienta.

Pe de alta parte, pachetul de beneficii in companiile telecom este mai bogat, un procent mult mai mare din angajatii acestor companii primind o gama diversificata de beneficii. Acest lucru se poate explica prin dificultatea mai ridicata a companiilor telecom de a atrage angajati din IT, acestia preferand companiile de dezvoltare software, care le pot oferi posibilitatea de a a se specializa sau de a lucra pe proiecte mai interesante pentru ei.

Tip companie/nivel experienta (LEI, net, lunar)

0-2 ani

2-4 ani

4-6 ani

6+ ani

Companie dezvoltare software

4900

5800

7600

8700

Centru suport IT/BPO

3500

5400

6200

7000

Companie Telecom

3700

5500

6800

8500

Bucuresti, nr. respondenti 470

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>